Дан школе

Дан школе, сто четринаести рођендан и сто четврту годину под својим кровом, наша школа прославила је 26. априла. Био је то празник ученика и колектива на годишњицу када је 1850. године чика Јова Змај у “Летопису Матице Српске” објавио своју прву песму “Пролетње јутро”.

По пријатном пролећном времену и у лепој спортској атмосфери, на  стадионау малих спортова одигране су фудбалске утакмице. Гости су били ученици плочичке ОШ “Ђура Филиповић” и ковинске ОШ “Десанка Максимовић”. Приказана је лепа, динамична и фер игра старијих разреда у којима су наши доминирали и однели победу, 7:5 и 10:1. У исто време, у парку испред школе ученици свих одељења млађег узраста, пред бројном публиком, од предшколаца из суседне “Наше радости” до родитеља и пролазника, извели су драматизације најпопуларнијих Змајевих дечјих песама. Несвакидашње културно дешавање у пријатној пролећној атмосфери, шаренило маштовитих костима и спонтаност најмлађих пленили су посебним шармом и награђивани бурним аплаузом. Након тога слављеници су прешли у Центар за културу где су уживали у изврсној сценској поставци представе “Ах, та љубав” коју је приредио ансамбл драмске секције. 

У вечерњим сатима уследила је свечана академија за родитеље и пријатеље школе. Директорка школе, Весна Јотић, честитала је празник, а потом је представница Ученичког парламента уручила овогодишњу награду „Змај међу Змајчићима“, која се већ традиционално додељује ученику који је добар друг, спреман да помогне, поштује друге, омиљен не само међу ђацима него и наставницима и свим радницима школе. Лауреат овог престижног признања је Сара Голубовић, ученица осмог разреда. Потом је уследила представа која је, иако изнова играна, сада премијерно за маме, тате, баке и деке, одушевила лепршавошћу и спонтаношћу дечије игре.


Д.К.


Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ