Наши атлетичари у Вршцу

Спортисти наше школе су, у пратњи наставника физичког фаспитања Ивана Лукића, 17. априла 2018. учествовали на окружном такмичењу у мини атлетици, на Градском стадиону у Вршцу. Они су и овог пута показали борбеност и спортски дух, што свакако један спортиста треба да поседује. Такмичење је почело око 10 часова. На стадиону је свака дисциплина имала свој одређени простор и на сваком том „пољу“ је владала посебна позитивна енергија, али и тензија. Међутим, будуће наде наше школе ништа није спречавало да донесу сјајне резултате којима су по ко зна који пут учинили школу поносном.

Сви су врло задовољни и ово је за њих било још једно сјајно искуство. Иако већина није успела да се пласира, кажу да је битно учествовати. Дјаци који су се екипно такмичили научили су шта значи тимска борба, а они који су се такмичили појединачно су схватили да је жеља јача од треме и да нас заправо та жеља доводи на пола пута до циља.

Ученица наше школе Андјела Тодоров. која похадја шести разред, у дисциплини бацање кугле је оправдала очекивања наставника и пласирала се на осму Спортску олимпијаду школске омладине Војводине. Тешки и напорни тренинзи, како она каже, довели су је до првог места, за које мораш да покажеш свој максимум. Такодје је нагласила да ништа од овога не би било да није било наставника Ивана Лукића, који је својим оптимизмом подстакао не само њу, већ све наше дјаке који су се такмичили. Нешто што се могло приметити јесте другарски однос измедју наставника и спортиста, медјусобно подржавање такодје.

Шта нам је Андјела рекла?

Дефинитивно је ово за мене ново искуство, поред тога што сам имала циљ да будем прва и пласирам се на Олимпијаду, стекла сам и нова познанства што свакако очекујем и у Новом Саду. Што се тиче такмичења, поставила сам себи нови циљ, а он је да будем прва на Олимпијади и сматрам да је ово само почетак, могу још боље и надам се да ћу и тамо да докажем да су Змајевци ипак најбољи и да ретко кад одустајемо...

Колико си се дуго спремала за такмичење?

Око 3 месеца.

Шта те је мотивисало?

Највише наставник, док је вежбао са мном.

Да ли си имала трему пред само тамкичење?

Не, била сам опуштена.

Какав је осећај бити први на окружном такмичењу у дисциплини коју највише волиш?

Осећај је стварно одличан, пре свега поносна сам на себе.

Шта очекујеш на Олимпијади, имаш ли трему?

Да будем боља него на окружном такмичењу и наравно да будем прва,немам трему.

Како би посаветовала оне који би тек желели да пробају да се такмиче у овој дисциплини, шта је најбитније?

Да верују у себе ,најбитније је да вежбају и раде на себи, све остало додје само.

Приметила сам једну позитивну врсту самоуверености кроз овај разговор. Како натавник Иван Лукић каже: „Само опуштено,најбољи смо!” Надамо се новим рекордима и успесима…

 DSC 8628

Резултати

 

Припремиле Сара Голубовић и Андјела Китић


Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ