Искра знања на Едисонов дан


Ученици осмог разреда наше школе 11. фебруара наставили су учешће у пројекту „Искра знања“, у оквиру регионалног пројекта "Think Science", обележвши дан када је 1847. године рођен амерички физичар и проналазач који је извршио велики утицај на живот у XX веку.

Добро позната борба између Едисона и Николе Тесле била је тема дискусије: да ли је победио Тесла, чије је име овековечено и кроз додељивање његовог имена физичкој јединици за јачину магнетног поља (Wb по квадратном метру), или је то био Едисон, типични представник Западног капитала где је профит изнад свега. И овог пута била је то лепа корелација технике и технологије, физике и историје.

Ученици су коришћењем савремених дигитални медија истражили обиље доступних информација, припремљено је виртуелно издање дигиталне књиге “Томас Едисон – мисли и дела”, која се налази на адреси https://joom.ag/AUZa као и постер презентација на Падлету на адреси https://padlet.com/dkreculj/pgxoau5iel8r . Тим ученика који су радили на пројекту водио је професор Дејан Крецуљ.

 


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ