Кад Змајевци славе свој дан


Дан школе, сто петнаести рођендан и сто пету годину под својим кровом, ковинска Основна школа „Јован Јовановић Змај“ прославила је 15. априла. Био је то празник ученика и колектива на годишњицу када је 1850. године чика Јова Змај у Летопису Матице Српске објавио своју прву песму “Пролетње јутро”.

У пријатној спортској атмосфери у школској фискултурној сали, због временских услова, одигране су утакмице у женском фудбалу. Гошће су биле ученице ковинске ОШ “Десанка Максимовић”. Приказана је лепа, динамична и фер игра у којима су гошће доминирале и однеле победу. Након спортиста, у сали је настављена лепеза активности ученика млађег узраста: учитељи су организовали интерактивни квиз за ученике од првог до четвртог разреда на тему „Колико познајемо чика Јову Змаја“. Потом су сви слављеници прешли у Центар за културу где су уживали у наступу младих рецитатора и музичара, а потом у изврсној комичној сценској поставци представе “Моја дивна, луда породица” коју је приредио ансамбл драмске секције. У холу је била постављена изложба ликовних радова на тему “Рециклажа – очувајмој драгоцену природу”. Поред тога шест ученика од млађег узраста, који су се пласирали на Општинску смотру рецитатора, говорили су своје песме и тиме употпунили програм.

У вечерњим сатима уследила је свечана академија за родитеље и пријатеље школе. Вршаилац директора школе, Весна Стојановић, честитала је празник, а потом је уручила овогодишњу награду Ученичког парламента „Змај међу Змајчићима“, која се већ традиционално додељује ученику који је добар друг, спреман да помогне, поштује друге, омиљен не само међу ђацима него и наставницима и свим радницима школе. Лауреат овог престижног признања је Филип Реџић, ученик осмог разреда.

Потом је уследио наступ млађих и представа старијег ансамбла са представом која је, иако изнова играна, сада премијерно за маме, тате, баке и деке, одушевила спонтаношћу дечије игре на којој би с правом могао да позавиди многи театар одраслих. Након тога, у холу је уприличен коктел захваљујући професорима и ученицима Средње стручне школе “Васа Пелагић” коме су присуствовали гости, родитељи, садашњи и пензионисани радници школе.

Наш празник забележила је и Радио телевизија Војводине, на свом сајту на адреси http://www.rtv.rs/sr_ci/mladi/obrazovanje/dan-skole-i-rodjendan-kovinske-os-jovan-jovanovic-zmaj._1010107.html

Дејан Крецуљ


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ