Међународни пројекат “Корона стоп”

Међународни пројекат “Корона стоп”


У нашој школи у току је други циклус међународног пројекта "Снимам науку". Ове школске године, с обзиром на пандемију, то је пројекат "Корона стоп" и траје од првог до последњег зимског дана.

Изненада, као што се то обично дешава, Пандорина кутија се почетком пролећа отворила и из ње је планетом почело да се шири невиђено зло - пандемија корона вируса. Из корена се променио свет у коме живимо и начин на који живимо. Сада уз изолацију, ванредне мере, усамљеност, страх за ближње и блиске људе и живот под маском само су део нове реалности. Но, подсетимо се, када је радознала Пандора отворила кутију, из ње су се разасула сва зла света, али је на дну остала нада. У тој нади живимо, окружени апокалиптичном садашњошћу.

Ближи се крај ове мучне године. Када смо приводили крају пројекат “Снимам науку” августа 2019. очекивали смо да ћемо се убрзо поново окупити. Али, околности су биле такве да то буде много касније и у другачијој ситуацији. У жељи да документујете и овековечите новонастале околности фотографисали смо у разним ситуацијама. Зато смо покренули пројекат под називом „Корона стоп” у форми постављања колекција фотографија које сте и које ћете снимити у својем окружењу. Прве снимке поставили  су  наставници који су и раније били учесници пројекта, из региона па све до Кеније, али и нови.   Пројекат ћете лако наћи на Facebooku односно помоћу  #КоронаСтопПројецт

Најупечатљивије фотографије које одаберете биће ваш прилог и учешће у пројекту. Пројекат траје 90 дана, од првог до последњег дана зиме. Број фотографија ваше колекције одредите сами.

Чувајте се, будите здрави и све најбоље у Новој години!

 


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ