Упис нових Змајчића


Поштовани родитељи,

С обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, ове године нисмо у могућности да Вас позовемо на промоцију школе уживо, па смо се одлучили да Вам на овај начин, укратко, прикажемо неке основне делатности у школи.

Зашто је важно да Ваше дете упишете баш у нашу школу? Избор квалитетне основне школе је важан зато што ће учитељи и наставници надограђивати оно што сте Ви, као родитељи, изградили у најранијем детињству, а посебно зато што треба заједно да наставите да улажете у развој дететове личности и талената и припремите га за успешну будућност.

Важно је да Вашем детету, уписом у нашу школу, обезбедите најбоље основно образовање зато што се већ од млађих разреда основне школе постављају темељи, ствара навика и развија љубав и позитиван однос према школи, учењу и професионалном развоју уопште. Тада се развија склоност ка целоживотном усавршавању, док се грешке и пропусти тада настали много теже исправљају. Све то нуди Вам “Змајева” школа.

               Области рада по којима се истичемо су:

 • Безбедност ученика – води се рачуна о свим видовима безбедности. „Школа без насиља“ је мото по којем радимо. Локацијски, објекат се налази у мирнијем делу града, близу великог парка и прeдшколске установе (што такође одговара онима који имају млађу децу у вртићу), школа је покривена камерама и алармом 24/7.

1

 • Комплетна подршка ђацима – педагошка, психолошка, материјална, кад год је то могуће (за социјално угрожене ученике обезбеђујемо комплетан прибор, уџбенике, ужину, екскурзије, улазнице за представе).
 • Висок ниво знања – резултати на завршном испиту, престижна такмичења највишег ранга, највиша оцена од стране екстерне комисије, Петница - http://petnica.rs/

2Андреј Лукић и Вељко Васић – учесници Истраживачке станице Петница

 

deca vesna 2

Симон Загорац 100 бодова на такмичењу "Мислиша"

 

 • Стручан и искусан кадар – наставно особље са вишегодишњим искуством, а младалачким еланом. Реномирани учитељи и наставници, признати од стране струке.

 

3     50 mentora Vojvodine   sbak
Дејан Крецуљ,
педагошки саветник – наставник Технике и технологије
Награда удружења „Живојин Мишић“ за најбољег едукатора Србије
    50 најуспешнијих ментора Војводине -
Весна Радмановић и Данијела Новокмет
  Баковић Светлана -
најуспешнији педагог
48. смотре рецитатора

 

 

 • Неговање лепог васпитања – Бити добар човек, пре свега је циљ наше школе. Хумани и културни ђаци.

4

Хумани гест нашег четвртака

 

 • Бесплатан комби превоз –за ученике из најудаљенијих крајева – Жарковац, Кречанска улица, мост...
 • Огромна подршка родитељима и учешће у раду школе – индивидуални разговори, кад год је могуће излажење у сусрет родитељима који имају неку идеју, проблем и сл. Родитељи активно учествују у многим акцијама, Савету родитеља, Школском одбору, прославама, излетима.
 • Спој традиционалних и савремених наставних праваца (поштујемо оно старо што је квалитетно и ефикасно, док се константно едукујемо и примењујемо најбоље, између осталог NTC систем учења, који су осмислили др Ранко Рајевић и Урош Петровић)
 • Продужени боравак – потпуно бесплатан (плаћа се само кувани оброк – ручак);

5

 • Летња учионица – Посебно смо поносни на наш нови пројекат - учионица у дворишту, намењена амбијенталној, практичној и истраживачкој настави;

6

 • Путем личног сарадничког разговора, електронских медија, од сајта до редовне присутности у медијима, Јавног медијског сервиса Војводине, система сервиса за обавештавање родитеља и редовних извештаја о успеху могу редовно пратити напредак свог детета.

7

 • Домаћинска, породична атмосфера – почевши од домаћина куће – директора, преко наставног и ненаставног особља, до помоћних радника, сви смо ту на услузи ђацима, да би школу прихватили као други дом, топли дом.

nekad i sad

Право време да бринете о образовању свог детета управо је упис у први разред основне школе. Одлуком да Ваше дете упишете управо у нашу школу омогучићете Вашем детету да постане члан једне савремене заједнице дуге традиције, утемељене још 1904. године, што ће му се вратити вишеструко, кроз успешну будућност.

9

           10

Своје нове ђаке са радошћу ишчекују учитељице:

       Светлана Баковић                                                                                   Весна Радмановић

10

У нашој школи ће посвећени учитељи и наставници Вашем детету помоћи да постави здраве основе и навике у учењу. “Змајева” школа ће му омогућити да развије свој пун потенцијал. Стручне и искусне руке наших учитељица изнедриле су многе генерације успешних и пре свега добрих људи.

112    

1113

 

1114    

 115

 

16      

 

“Змејава” школа и њени ученици су спремни за будућност и живот у 21. веку. Часови су интерактивни и подстицајни, обогаћени модерном едукативном технологијом како би деца учила кроз забаву, од почетка научила да повезују знања из различитих области и развила позитиван однос према настави. Поред усвајања нових знања, ученици имају прилику и да откривају и развијају своје таленте, друже се и шире видике кроз ваннаставне секције у школи, спортске и рекреативне активности, као и посете различитим научним и културним догађајима.

“Змајева” школа је у сваком погледу подстицајно окружење за развој пуног потенцијала ученика и образовање за успех у 21. веку. Упис у нашу школу важан је корак за упешну будућност Вашег детета. Учините га – нека и Ваше дете постане “Змајевац”!

Упис деце у први разред основне школе у школску 2021/2022. годину, обавиће се од 25. ЈАНУАРА до 30. АПРИЛА 2021. године. Упис ће се вршити у школи сваког радног дана од 08.00 до 13.00 сати.

Родитељ, односно старатељ може да изабере основну школу у коју ће да упише дете подношењем захтева изабраној школи до 1. ФЕБРУАРА 2021. године. Школа може на захтев родитеља, да упише дете са подручја друге школе. Захтев добијате у школи.

За упис је потребно спремити Извод из матичне књиге рођених, а за све остало ће вас из школе на време обавестити. 

Телефон на који можете добити информацију

013/741-300; 741-052; 

064/1741899

 


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ