Упис деце у први разред основне школе за школску 2023/2024. годину


Поштовани родитељи,

Зашто је важно да Ваше дете упишете баш у нашу школу? Избор квалитетне основне школе је важан зато што ће учитељи и наставници надограђивати оно што сте Ви, као родитељи, изградили у најранијем детињству, а посебно зато што треба заједно да наставите да улажете у развој дететове личности и талената и припремите га за успешну будућност.

Важно је да Вашем детету, уписом у нашу школу, обезбедите најбоље основно образовање зато што се већ од млађих разреда основне школе постављају темељи, ствара навика и развија љубав и позитиван однос према школи, учењу и професионалном развоју уопште. Тада се развија склоност ка целоживотном усавршавању, док се грешке и пропусти тада настали много теже исправљају. Све то нуди Вам “Змајева” школа.

Своје нове ђаке са радошћу ишчекују учитељи:                                        

Јелица Петковић   Божидар Анђелков
 01 jel  02 bole

 

У нашој школи ће посвећени учитељи и наставници Вашем детету помоћи да постави здраве основе и навике у учењу. “Змајева” школа ће му омогућити да развије свој пун потенцијал. Стручне и искусне руке наших учитељица изнедриле су многе генерације успешних и пре свега добрих људи.

“Змајева” школа је у сваком погледу подстицајно окружење за развој пуног потенцијала ученика и образовање за успех у 21. веку. Упис у нашу школу важан је корак за упешну будућност Вашег детета. Учините га – нека и Ваше дете постане “Змајевац”!

Упис деце у први разред основне школе у школску 2023/2024. годину, обавиће се од 25. ЈАНУАРА до 30. АПРИЛА 2023. године. Упис ће се вршити у школи сваког радног дана од 08.00 до 13.00 сати.

Родитељ, односно старатељ може да изабере основну школу у коју ће да упише дете подношењем захтева изабраној школи до 1. ФЕБРУАРА 2023. године. Школа може на захтев родитеља, да упише дете са подручја друге школе. Захтев добијате у школи.

За упис је потребно спремити Извод из матичне књиге рођених, а за све остало ће вас из школе на време обавестити. 

Телефон на који можете добити информацију

013/741-300; 

064/1741899

 

Области рада по којима се истичемо су:

 • Безбедност ученика – води се рачуна о свим видовима безбедности. „Школа без насиља“ је мото по којем радимо. Локацијски, објекат се налази у мирнијем делу града, близу великог парка и прeдшколске установе (што такође одговара онима који имају млађу децу у вртићу), школа је покривена камерама и алармом 24/7.

 03

 • Комплетна подршка ђацима – педагошка, психолошка, материјална, кад год је то могуће (за социјално угрожене ученике обезбеђујемо комплетан прибор, уџбенике, ужину, екскурзије, улазнице за представе).
 • Висок ниво знања – резултати на завршном испиту, престижна такмичења највишег ранга, највиша оцена од стране екстерне комисије, Петница - http://petnica.rs/

 04

Аna Лукић – Републичко такмичење из физике 2022. године

 05

Јасна Загорац - Републичко такмичење из хемије и српског језика и књижевности

 06

 Алекса Дивнић - Републичко такмичење из историје

 07

Далибор Стојилковић – 2. место на Републичком такмичењу у бацању кугле

 • Стручан и искусан кадар – наставно особље са вишегодишњим искуством, а младалачким еланом. Реномирани учитељи и наставници, признати од стране струке.

08.jpg

Иван Лукић
Најуспешнији наставник  на основу остварених резултата на спортским такмичењима

 • Неговање лепог васпитања – Бити добар човек, пре свега је циљ наше школе. Хумани и културни ђаци.
 • Бесплатан комби превоз –за ученике из најудаљенијих крајева – Жарковац, Кречанска улица, мост...
 • Огромна подршка родитељима и учешће у раду школе – индивидуални разговори, кад год је могуће излажење у сусрет родитељима који имају неку идеју, проблем и сл. Родитељи активно учествују у многим акцијама, Савету родитеља, Школском одбору, прославама, излетима.
 • Спој традиционалних и савремених наставних праваца (поштујемо оно старо што је квалитетно и ефикасно, док се константно едукујемо и примењујемо најбоље, између осталог NTC систем учења, који су осмислили др Ранко Рајевић и Урош Петровић)
 • Продужени боравак – потпуно бесплатан (плаћа се само кувани оброк – ручак);

09
10

 Награђени ученици на такмичењима у школској 2021/2022. години

 

 • Летња учионица – Посебно смо поносни на наш нови пројекат - учионица у дворишту, намењена амбијенталној, практичној и истраживачкој настави;

 11

 • Путем личног сарадничког разговора, електронских медија, од сајта до редовне присутности у медијима, Јавног медијског сервиса Војводине, система сервиса за обавештавање родитеља и редовних извештаја о успеху могу редовно пратити напредак свог детета.

 12

 • Домаћинска, породична атмосфера – почевши од домаћина куће – директора, преко наставног и ненаставног особља, до помоћних радника, сви смо ту на услузи ђацима, да би школу прихватили као други дом, топли дом.

13

Право време да бринете о образовању свог детета управо је упис у први разред основне школе. Одлуком да Ваше дете упишете управо у нашу школу омогучићете Вашем детету да постане члан једне савремене заједнице дуге традиције, утемељене још 1904. године, што ће му се вратити вишеструко, кроз успешну будућност.

14
15

 

           


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ