Дружење са гостима из Баранде


У оквиру недеље обележавања Дана школе, ученици трећег разреда наше школе, као и ученици из комбинованог одељења из Малог Баваништа са својим учитељицама Данијелом и Бранкицом, били су домаћини својим вршњацима, гостима из Баранде. Након дочека и упознавања у школи, када су нам се наши гости представили кратком представом „Обоји ме“, која је осим забавног, имала и едукативни карактер и носила важну поруку коју су наши ученици препознали - да је сваки вид дискриминације неоправдан, пожелели смо да прелеп дан испунимо едукативним садржајима.

baranda1

Са својим гостима смо кренули у кратак обилазак града. Прва станица била је Туристичка организације општине Ковин, где смо били дивно дочекани, а наши гости су имали прилику да посете Центар за културу, изложбу ликовног ствараоца, aрхеолошку изложбу и поставку фотоапарата. Затим смо кренули у панорамско разгледање града и стигли до историјског утврђења Стари град, где су представници Туристичке организације представили гостима јединствену макету Дунава, обишли смо ковинску марину и видели историјски значајне шајке.

baranda2

baranda3

Са пригодним поклончићима које су за наше госте обезбедили у туристичкој организацији, госте смо испратили са осмесима и жељом да са новим другарима и њиховом сјајном учитељицом Надом Кљајић наставимо дружење у будућности.

baranda4

Овај дан био је својеврстан пример амбијенталне наставе испуњен садржајима из  свих области живота. Учили смо о дружењу, толеранцији, дискриминацији, о историји, култури, природи, екологији...

Оно што је важно напоменути је да је наша колегиница, секретар школе Драгана Михајлов, иницијатор овог упознавања и дружења као ученица школе „Олга Петров“  из Баранде. С тим у вези, она је поклонила деци свог родног места пакет књига за школску библиотеку.

Овај леп и хумани гест је пример да увек треба да памтимо одакле потичемо и где су нам корени.

baranda5

 


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ