Наша школа у токовима савремене дидактике


"European Schoolnet Academy" је платформа за професионални развој наставника коју је покренула организација European Schoolnet, непрофитна организација која окупља европска министарства образовања како би промовисала сарадњу и размену информација о примени информационих и комуникационих технологија у образовању.

“European Schoolnet Academy” пружа наставницима прилику да се пријаве на различите семнаре, MOOCs (Massive Open Online Courses), и обуке које су развили стручњаци из подручја образовања и технологије, а баве се различитим аспектима примене технологије у настави и могу укључивати теме попут дигиталних алата, дигиталне сигурности, e-learninga, STEM подручја и многе друге.

“Games in Schools 2023” MOOC за наставнике испитује могуćности, али и изазове које нуди интеграција игара у нашу наставу и учење. Истражује теме као што су учење кроз игру, тематско учење, социјално и емоционално учење, дизајн игара и пружа практичне примере алата и активности за игре које се могу користити у свакодневној наставној пракси.

Ово је потпуно ажурирано 5. издање веома успешног курса “Игре у школама” покренутог по први пут 2014. Курс је редизајниран и сав садржај је ажуриран за ово ново издање са посебним фокусом на теме као што су игре и инклузивно учење и социјално и емоционално учење. Курс води Ollie Brai, који је добио бројне награде за свој рад у области технолошког унапређеног учења. Након што је неколико година радио као наставник и директор у Шкотској, тренутно је на позицији стратешког директора за образовање Шкотске.

Циљеви учења су да се објасне концепти учења у игри, тематског учења, социјалног и емоционалног учења и његову важност за наставнике, разговара о могуćностима, али и о изазовима у вези са учењем заснованим на играма, креирају активности учења које укључују елементе игре за побољшање наставе и учења, уграде игре у своју учионицу за подучавање, учење и оцењивање, користе игре на инклузиван начин и адресирају стереотипе повезане са играчима и дизајнерима игара и развије план лекције који користи игре или динамику засновану на игри.

Овај курс је отворен за све заинтересоване за учење засновано на игрицама, али је првенствено намењен наставницима у основним и средњим школама, као и наставницима на почетној обуци.

Модули:

Модул 1: Зашто користити компјутерске игрице?

Модул 2: Игре за учење

Модул 3: Коришćење игара за тематско или интердисциплинарно учење

Модул 4: Дизајнирање и учење из игара

Модул 5: Зашто је важно подучавати о играма?

С обзиром на неопходност перманентног стручног усавршавања и одржавања корака са савременом дидактиком у нашој школи, велика је добит што је ова значајна компетенција сада стручно доступна свакодневној настави, било кроз пројекте или кроз консултативну сарадњу са педагошким саветником.

EUN GamesCourse Certificate European Schoolnet Academy page 001


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ