Биоскоп на отвореном


За многе сасвим обично предвечерје, али за ђаке и наставнике Змајеве школе посебно. Окупљени у школском дворишту, поседали на јастуке и ћебад, наоружани кокицама и средствима против комараца,  Змајевци нису крили своје узбуђење и одушевљење док су чекали да падне мрак и почне пројекција филма „Чудо“ на отвореном, у школском дворишту, први пут...

Два сата, колико је трајао филм, двориште Змајеве школе претворило се у велики биоскоп на отвореном, а погледи присутних били су приковани за велики екран на зиду. Невероватна енергија и блискост осетила се међу присутним ученицима и наставницима.

Још једна лекција о међусобном поштовању, толеранцији, емпатији, љубави и другарству подстакла нас је да размислимо о властитим поступцима и вредностима које носимо у себи, колико смо солидарни и колико је важно да се стално унапређујемо.

Идилична слика деце која са својим наставницима дели јаке емоције које је изазвала борба дечака, главног јунака овог филма, остаће урезана у сећањима одлазећих осмака, као још једна успомена на време проведено у Змајевој школи.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ