На фестивалу науке „Физи-бизи“ у Сомбору


Ученици осмог разреда наше  школе и ОШ „Десанка Максимовић“ и ове године су учествовали на фестивалу науке „Физи-бизи“ у Сомбору.

Ученици три тима Тара Адамов, Сара Дотлић, Ања Николић, Ана Лукић, Ленка Голубовић, Тијана Голубовић, Нађа Мандић, Андреј Костић и Алекса Станић су заједно са својим наставницама физике и хемије презентовали занимљиве огледе: Гвожђе које крвари, Момент импулса и Утицај температуре на запремину ваздуха,  и присуствовали научним предавањима о вештачкој интелигенцији која су организована у склопу фестивала. Ученици су уживали како у својим експериментима тако и у експериментима осталих учесника из разних основних, средњих школа и факултета.

Слободно време смо проводили шетајући прелепим улицама Сомбора. Посетили смо  галерију Милана Коњовића и Градски музеј у Сомбору. Тако су се ученици упознали са знаменитостима и историјом овог војвођанског града. Био је ово изузетно занимљив и поучан викенд за све нас.

Свега овога не би било без наших градских спонзора који су нам помогли да будемо део овог научног фестивала, а то су: WEST, Утва, АЛВ пласт, аутопревозник Топаловић, синдикат ВСС Ковин.

Наталија Петровић, наставница физике и Драгана Анђелковић, наставница хемије


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ