Јасмина и Деса, наше пензионерке


Један од значајнијих догађаја у животу је одлазак у пензију. У Змајевој школи се у последњих неколико година дешава да сваке године пратимо по једног колегу, а почетак ове школске године обележио је одлазак две особе, које су деценије живота провеле под кровом ове наше куће. То су учитељица Јасмина Давидовић и теткица Десанка Сабо.

Живот учитељице Јасмине Давидовић је од раног детињства најуже везан за Змајеву школу, јер је у њу крочила још давне 1966. године као седмогодишња девојчица. Од тада је везана за Змајеву школу, а улоге су се мењале. Била је одлична ученица Змајеве школе, па одлична учитељица многим генерацијама које је испратила у живот, затим савестан и одговоран родитељ двема ученицама наше школе, а сада је супербака једног малог Змајчића првачића. У свакој од ових улога несебично је давала најбоље од себе. Oдговорна, тачна, савесна,  са дубоко укорењеним правим вредностима на којима је увек инсистирала, трудила се да своја широка знања пренесе ђацима. Своју практичност и прецизност, јасне, конкретне и изричите ставове од којих није одступала износила је и доследно их заступала. Са Змајевом школом се никада неће растати, јер је за њу вежу многе неизбрисиве успомене, колеге – пријатељи са којима проводи незаборавне тренутке у дружењу, и наследници који ће у школи чувати успомену на њу и почаствовано носити титуле Јасминине ћерке и Јасмининог унука.

jasmina

Јасмина Давидовић

Наша тетка Деса је свој радни век завршила у Змајевој школи у којој је провела 31 годину. Многе генерације које су прошле кроз школу памтиће је као строгу и праведну, али истовремено спремну да саслуша и помогне сваком. Одговорно и веома професионално је обављала свој посао и несебично упућивала колегинице у посао. Дуго ћемо памтити њен последњи радни дан у школи и шпалир ђака и радника школе у школском дворишту, који су јој уз аплаузе и понеку сузу пожелели мирне и срећне пензионерске дане.

desa

Десанка Сабо

Испраћај у пензију Десе и Јасмине памтићемо дуго, јер смо се као некада, окупили у нашој фискултурној сали и  као велика породица разменили позитивне мисли и емоције.

Деси и Јасмини желимо свако добро, спокојне и мирне године и да се увек срећемо са осмехом на лицу.

„Једном Змајчић, заувек Змајчић“

Колектив Змајеве школе


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ