Пролећно коло у школском дворишту


Четвртак, 21. март је у нашој школи био у знаку почетка пролећа.  Учитељи су поводом почетка пролећа и обележавања Међународног дана шума релаизовали тематски дан и све активности на свим часовима биле су у знаку екологије, значаја заштите шума и пролећа.

Ученици су на часовима читали текстове о пролећу и значају шума за живот, певали песме о пролећу, играли пролећно коло, цртали и правили плакате са еколошким порукама. Сунчано време и дечији осмеси обасјали су школско двориште, а  Бобан Радојевић је испред ЈП „Војводинашуме“ поздравио наше малишане и испричао им о значају шума и како треба да се односимо према природи и дрвећу.

Ми знамо колико су шуме важне и колико нам значе, па сваке године наше двориште улепшавамо са по неким новим стаблом. Ове године смо, у сарадњи са ЈП „Војводинашуме“ посадили чак 10 стабала (5 стабала багрема и 5 стабала храста) о којима ћемо бринути и неговати их.

Захваљујемо нашим комшијама из Војводинашуме на садницама и поклонима за наше ђаке и обећавамо да ћемо се потрудити да наше мало дрвеће заливамо и негујемо, како би порасло и пружило нам све благодети које има.


 

 

 


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ