Змајеви мали рецитатори покорили бину Центра за културу


Рецитовање је активност која заслужује велико поштовање и има вишеструку корист за ученике. Бавимо се поезијом, бирамо најлепше стихове наших песника, учимо да правилно говоримо и акцентујемо речи и реченице, а истовремено јачамо своје самопоуздање јавним наступом пред публиком и жиријем.

Већ традиционално ученици Змајеве школе постижу одличне резултате на смотрама рецитатора. Сваке године се неки Змајчић нађе на великој бини у Ваљеву, на Републичкој рецитаторској смотри. Ово нам даје за право да поведемо велики број ученика који желе да рецитују, који вредно вежбају и који увек успеју да очарају публику и чланове жирија својим интерпретацијама одабраних песама.

У петак, 15.3.2024. године десет ученика „млађег узраста“ учествовало је на општинској смотри рецитатора. Од десет такмичара који су се пласирали са школског такмичења, на којем је конкуренција такође била велика, чак седам ученика су изашли на бину као победници.

        Похваљене од стране жирија биле су:

  1. Вера Крстин, 2. разред и
  2. Александра Новаков, 4. разред,

док су се чак пет наших ученица пласирале за Зонску смотру:

  1. Лена Илић, 3. разред
  2. Лена Медић, 3. разред
  3. Нада Коцић, 3. разред
  4. Анђела Ђурашиновић, 4. разред
  5. Лена Јањевић, 4. разред

        Када дете својим говором и изразом лица успе да дочара емоцију и мисао коју нам је песник стиховима исказао, онда је то велика уметност и заслужује велико поштовање.

      Велико поштовање и захвалност заслужују и наше сјајне учитељице и учитељ, који се труде да негују наш језик и културу говора и да подстичу и мотивишу ученике да се такмиче. То су ове године постигли својим радом Зорица Видосављевић, Соња Арсић, Немања Баковић, Весна Радмановић, Данијела Новокмет и Бранкица Николић.

          Ученицима и учитељима честитамо на успеху и желимо им да им наредни нивои такмичења на којима ће учествовати донесу радост и осмех на лицима.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ