Змајчићи  обележили  21. март - Светски дан шума


За обележавање Светског дана шума одабран je 21. март, почетак пролећа, у знак буђења природе и вегетације али и као знак новог почетка.
Обележава се од  1971 .године широм планете  са циљем промовисања свести о значају и вредности шумских екосистема. Ми смо јуче тај дан обележили и у нашој школи са ученицима петих разреда на часовима биологје.

Најпре смо на почетку часа  закључили да је наша земља шумовита и да су шуме јако важне. У њима поред дрвећа, живи много других врста биљака, животиња, гљива и микроорганизама. Сложеност шума, шта их уништава, а која нам је корист од њих ученици петих разреда су проучили за домаћи задатак ,а онда на часу биологије креативно и тимски то и приказали.

Једна група нам је направила цветни плакат о доласку пролећа  и сви су били окићени цвећем.

Друга група је сликом указала да саобраћај.,фабрике, поњопривреда и отпаци угрожавају шуме , а оне нам дају кисеоник и место су за шетњу и где живе пуно других бића

Трећа група је имала талентоване песникиње у чланству, па су они певали о шуми што је и наслов њиховог плаката, а осим цртежа убацили су сјајне и оригиналне стихове  ученица њиховог разреда Јоване Новаковић и Николине Димитријевић.

Кабинет биологије никад није био лепши и веселији, донели ђаци пуно цвећа и осликали таблу и припремили папире и сличице и бојице.

Вредно су радили и показали и приказали  да знају пуно о шумама, да имају развијену свест  и желе да сачувамо шуме.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ