Сви наши кућни љубимци


Лекција из биологије у књизи за 5.разред ове недеље била је „Кућни љубимци“ , а ученицима се то јако допало и желели смо да буде и забавно и заниљиво и да свако напише нешто о свом љубимцу и упозна нас с њим.

Осим занимљивих прича како је једна Драгана спасила јагње и како неки ђаци имају пуно љубимаца било је и оних који их немају, али су и они писали шта би желели или нам описали љубимце који живе код дека и бака.

Најзанимљивији део био је када су донели слике својих њубимаца и тако се родила идеја да и они буду у школи док смо и ми и да нам се  увек смеше са плаката .Нашле су  се ту корњаче Коки и Милорад, зеке Пуфница и Жућа, маце Свирка.Лилин и Емили и све могуће расе паса Мона, Бак, Мрвица, Азра, Вили, Бени, Хуго, Жућа, Стела, Лукси, Лиза, Дона, Луна, Грицко, Леси, Ђиђи, Фиби, Оби и јагњешце  Маза.

Искористили смо лекцију да се подсетимо како се треба понашати одговорно према свим живим бићима, а  дискутовали смо о томе кад  имамо љубимце  како проводимо време с њима, како их негујемо, шетамо и  учимо. Ђаци су навели да нас љубимци они усрећују, теше, зближавају, прави су чланови породице,верни пријатељи  и чине нас племенитијим и бољим људима.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ