Eкскурзија ученика I, II, III и IV разреда и издвојеног одељења


У понедељак, 10. 6. 2024. реализована је планирана екскурзија ученика I, II, III и IV разреда и издвојеног одељења, на релацији Ковин – Свилајнац – Пожаревац – Сребрно језеро – Ковин.

Најпре смо посетили Природњачки центар, где су ученици имали прилику да виде Геолошки три – де времеплов, тренутно најмодернију музејску поставку у Србији, Палантеолошку поставку- свет диносауруса, изложбу стена и минерала, биодиверзитет Србије- фауна кроз сва четири годишња доба и кроз различите периоде дана, изложбу ископавања фосилних остатака на терену, уз основни алат палеонтолога, као и оригиналне фосиле диносауруса са локалитета Бафало Крик, Вајоминг, потом су видели поставку о метеоритима који су пали на територију Србије. Након разгледања изложби, обишли смо забавни парк DINOSVILLE, где су ученици видели поставку диносауруса у њиховим живим облицима и аутентичном окружењу и модел вулкана који представља посебну изложбу на тему вулканологије.

Потом смо наставили путовање ка Пожаревцу где је уследио ручак, а након ручка обишли смо манастир Рукумију, где нас је отац Симеон упознао са историјом манастира. Након послужења које су нам приредили домаћини, срећни и задовољни дочеком у манастиру, смештамо се у аутобус и одлазимо на Сребрно језеро. Након шетње плажом и освежења сладоледом, у 19 h смештамо се у аутобус и крећемо пут Ковина. У веселој атмосфери и дружењу, у Ковин смо стигли око 20 45 h помало уморни, али веома задовољни, са осмехом и песмом, пуни знања и нових незаборавних успомена.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ