DANAS JE DAN ŠKOLE


Četvrtim danom Zmajeve nedelje, poslednjim pred prolećni raspust, završeno je obeležavanje Dana škole. Po izuzetnom sunčanom vremenu, otpočelo je atletskom trkom na 30 metara učenika petih razreda na stadionu malih sportova, a potom su usledile prijeteljske utakmice.


Prvi su se na terenu pojavili mali fudbaleri, gosti iz škole „Desanka Maksimović“. Bio je to odličan fudbal u kome su gosti pokazali svoje umeće, postigavši četiri gola; u rvom poluvremenu stelci su bili Petrovi i Vojnović, a u drugom Arsić i Radenković.

Učenici mladjih razreda obeležili su praznik škole priređivanjem maskembala. U pauzi susreta otpočeli su defile ophodom duž stadiona, burno pozdravljeni od gledalaca sa tribina, da bi potom nastavili ulicama Kovina. Maskirana kolona prošla je pored zgrade Opštine, parkom kod fontane, da bi se zadržala na platou ispred Centra za kulturu i vratila u školu.

Za to vreme, na stadionu su omerili snage seniori, takodje u fudbalu. Ovog puta snage su bile ujednačene, ali je su gosti nakon izvodjenja slobodnih udaraca odneli pobedu.

U podne je u školskom dvorištu organizovana izlošba kućnih ljubimaca. Bilo je tu mnogo kuca, zeka, ptica, hrčaka, čak i jedan mrav, istina van konkurencije. Sve životinje su pokazale svoju lepotu žiriju koji je zeki Valdimira Stokanica dodelio prvo mesto, zebama Olivera Sasura drugo, a kuci Kristine Timotijević treće mesto. Time je ovaj deo proslave završen.  

U 19 sati, u galeriji Centra za kulturu roditelji i prijatelji škole mogli su da pogledaju izložbu likovnih radova učenika. Maštoviti i originalni, Zmajevci su i ovog puta pokazali svoju umetničku naklonost.  

Kulminacija proslave bila je u pozorišnoj sali. Direktorka škole Vesna Jotić čestitala je Dan škole brojnim roditeljima, nekadašnjim radnicima, sadašnjim i bivšim učenicima i prijateljima škole, a potom je uručena nagrada Đačkog parlamenta „Zmaj među zmajčićima“ učenici Milici Petrović. Potom je usledila iznova čarolija predstave „Kraljevski festival“ - još jedno igranje, fascinantno, nadahnuto, opušteno koje je plenilo svežinom i bravurozno korspondiralo sa tako heterogenom publikom da bi mu s razlogom mogli pozavideti i profesionalni ansambli. Ova bajka sa elementima mjuzikla s pravom je više puta praćena ovacijama publike, koja je često i sama pevala s mladim glumcima.  

D.K.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ