PRAZNIK ATLETIKE


Dvanaesti majski dan u hronikama školskog sporta naše škole biće upisan zlatnim slovima. Ne bez razloga, jer se sa Okružnog takmičenja održanog na pančevačkom „Dinamovom“ stadionu ekipa vratila okićena medaljama.

Zlatne medalje, i put na Medjuokružno takmičenje, koje će se održati 18. maja u Novom Sadu, izborili su Đorđe Jotić najboljim rezultatom na 800 metara, Miško Jonov bacivši kuglu daleko ispred svih drugih takmičara na čak 13,82 metra i u kategoriji devojčica Tijana Stevčić, takodje u bacanju kugle, rezultatom izvrsnih 12,02 metra. Srebrnu medalju izborio je na 300 metara Đorđe Petrović i ekipa štafete 4X100 metara-devojčice, u sastavu Tamara Jovanović, Jovana Radovanov, Dejana Mihajlov i Ivana Miladinović. Štafeta dečaka, takođe 4X100 matara, Momčilo Đurđić, Branko Popa, Boris Milenković i Đorđe Petrović osvojila je bronzano odličje, dok je na 100 metara-dečaci isti plasman imao Branko Popa. U disciplini skok u vis-dečaci Nikola Simić osvojio je IV mesto. 

Iako više nisu učenici naše škole, već srednjoškolci, Bojana Jovanović u skoku u dalj i Stefan Simonović u skoku u vis, osvajanjem srebrne medalje i plasmanom na Međuokružno takmičenje, pokazali su da i u novoj sredini nastavljaju da pokazuju svoje sportske kvalitete nadograđujući solidne osnove ponete iz osnovne škole. 

Prema rečima nastavnika Ivana Lukića, takmičenje je bilo na zavidnom nivou, organizacija besprekorna, na čemu treba pohvaliti Sportski savez Pančeva i Atletski klub „Pančevo“. Čitava manifestacija bila je pravi praznik sporta kako za takmičare koji su imali odlične uslove da pokažu svoje vrednosti, tako i za posmatrače koji su ih bodrili u maniru visokih sportskih standarda. Čestitke ovim vrednim, uzornim mladim sportistima i iskrene želje da i dalje nižu pobede.

D.K.

  
 


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ