„ZMAJEVCI“ VRHUNSKI ATLETIČARI


 Na novosadskom stadionu „Karadjordje“ 18. maja održano je Medjuokružno atletsko takmičenje na kojem su učenici naše škole postigli izvanredne rezultate, pradstavljajući svoju školu, ali i Kovin i Južnobanatski okrug.

Nenadmašni Miško Jonov nastavio je seriju izvrsnih rezultata - sa 14,02 metra osvojio je prvo mesto bacivši kuglu za čitav metar dalje od drugoplasiranog. Time je obezbedio učešće na Republičkom takmičenju u Sremskoj Mitrovici koje će se održati 27. maja. Tijana Stevčić, takodje u disciplini bacanje kugle - devojčice, okitila se bronzanim odličjem sa odličnim rezultatom od tačno 10 metara. Prema rečima nastavnika Ivana Lukića, oba naša takmičara su privukla pažnju brojnih atletskih stručnjaka svojom odličnom tehnikom i značajnim rezultatima.

I bivši „Zmajevci“, a sada učenici srednje škole, Stefan Simonović i Bojana Jovanović postigli su zavidne rezultate. Stefan je osvojio treće mesto u disciplini skoka u vis postigavši rezultat 1,55 a Bojana peto u skoku u dalj 4,39 metara.

Najiskrenije čestitamo našim mladim sportistima, a Mišku želimo da i na državnom takmičenju postigne još bolji rezultat i u našu školu donese zlatno odličje.

D.K.

 


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ