Create the Future 2011.


Učenici naše škole i ove godine učesvovali su na takmičenju Ministarstva prosvete i nauke, Sekretarijata za obrazovanje grada Beograda i kompanije Siemens d.o.o. Beograd “Create the Future 2011”. Ove godine od prijavljenih 540 timova, svoje radove predalo je 200 timova iz cele Srbije.
Naša škola učestvovala je sa dve tima: „Zmajčić“ u sastavu Ana Veseli, Đorđe Jotić i Jovana Blažanović, učenici osmog razreda, i šestaci  „Malog Zmaja“ Predrag Perišić, Tibor Varnju i Jovan Novaković.

Tim „Zmajčići“ osvojio je 7. mesto, a predvodio ih je nastavnik informatike Saša Petrović. Osvojeno 7. mesto predstavlja veliki uspeh obzirom na to da je više od 200 škola učestvovalo na takmičenju. Ovde možete pogledati njihov rad >> WEB SAJT - gradovi budućnost <<

CRTANI FILM

Žiri je ocenio da su iz godine u godinu radovi sve bolji i da su ovogodišnji radovi pokazali značajan napredak kada je reč o kreativnosti, korišćenju autorskih rešenja đaka i samom kvalitetu. „Izuzetno smo zadovoljni kvalitetom ovogodišnjih prezentacija. Četiri godine zajedno radimo na tome da motivišemo mlade ljude da javno iznesu svoje viđenje ozbiljnih društvenih problema sa kojima se suočavamo. Ove godine tema je bila „Gradovi budućnosti“. Radovi su pokazali da mladi ljudi imaju vrlo moderan pogled na rešavanje nekih problema sa kojima se veliki gradovi, poput našeg, suočavaju. Dobili smo mnogo kreativnih predloga od kojih će neki, jednog dana, moći da budu i realizovani“, istakla je Jovana Žuržin, koordinator akcije „Create the Future“.

D.K.

Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ