KRISTIJAN REPREZENTATIVAC SRBIJE


Naš Kristijan Bela od vikenda je reprezentativac Srbije u badmintonu!

I ove godine ekipa naše škole učestvovala je na tradicionalnom „XI Kupu grada – Trofej Beograda 2011.“ koji je 18. i 19. juna igran u sali Sportskog centra „SLODES“ u Rakovici. Organizatori su bili Badminton savez Beograda, Badminton klub “Beograd”  i Badminton klub ‘’Clear’’, u saradnji sa Badminton savezom Srbije, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Skupštine grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Turističke organizacije Beograda. Turnir je nosio najvišu nacionalnu A kategoriju.

Preko sto najboljih srpskih takmičara iz jedanaest badminton centara nadmetalo se u svih pet seniorskih i šest juniorskih pojedinačnih konkurencija igrača do 11, 13 i 15 godina. Standardna ekipa „Zmajevaca“ nastavnika Ivana Lukića i ovog puta imala je bogatu žetvu medalja: u kategoriji devojčica uzrasta do 15 godina Ana Repajić osvojila je bronzanu medalju, a Tamara Jovanović srebrnu. Anja Radoman u pojedinačnoj konkurenciji juniorki do 11 godina osvojila je bronzanu medalju.

Briljantan uspeh je vicešampionska titula, srebrna medalja, Bela Kristijana koji je ovim izborio mesto u državnoj reprezentaciji i koga očekuje odgovoran zadatak da 26. avgusta na Balkanijadi na Karatašu brani boje Srbije.

D.K.  

 

             

Најновије вести