MEDALJE I NA DRŽAVNOM PRVENSTVU


U organizaciji Badminton kluba Novi Sad i Badminton saveza Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i grada Novog Sada, 29. i 30 juna u hali 6 Novosadskog sajma, održano je Juniorsko prvenstvo Srbije u badmintonu, u pojedinačnim konkurencijama igrača do 11, 13 i 15 godina, pojedinačnim konkurencijama igrača do 17 godina i pojedinačnim i parskim konkurencijama igrača do 19 godina.

Na prvenstvu je učestvovalo preko 90 najboljih juniorskih srpskih takmičara, predstavnika osam badminton centara iz Beograda, Novog Sada, Kruševca, Kragujevca i Šapca i još uvek jedina školska sekcija – sekcija naše škole koju  uspešno vodi nastavnik Ivan Lukić.

Na Juniorskom prvenstvu Srbije u badmintonu naši takmičari ostvarili su sledeći plasman: u kategoriji juniorki od 17 godina Bojana Ilić, iako srednjoškolka, ali „Zmajevka“ u duši, izborila je vicešampionsko mesto, u kategoriji juniora do 13 godina Kristijan Bela Kristijan osvojio je treće mesto, kao i Tamara Jovanović, u kategoriji juniorki do 15 godina.

Time je završena veoma bogata takmičarska sezona. Srpske juniorske i seniorske takmičare i trenere očekuje veliki broj nacionalnih i međunarodnih trenažnih kampova tokom letnjeg perioda. Krajem avgusta održaće se Balkansko prvenstvo za igrače do 13 godina u okviru Međunarodnog letnjeg trenažnog kampa reprezentativaca – Karataš 2011.

D.K.Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ