POČEO UPIS 108. GENERACIJE ZMAJEVACA


Malo je škola u Srbiji koje se mogu podičiti tako dugom tradicijom i visokim savremenim profesionalnim stadndardima, stremljenjima i uspesima, kao što je to kovinska „Zmajeva“ osnovna škola. Upravo sada, kada je drugo polugodište otpočelo, a naredna sedmica je Svetosavska, počeo je upis 108. generacije djaka ove škole. Upis dece u prvi razred u školsku  2012/2013. godinu, kako je to Zakonom odredjeno, otpočeo je 20. januara i trajaće do 20. februara svakog radnog dana od 8 do 13 časova.

Upis je obavezan za decu koja do početka školske godine, do 1. septembra 2012. godine, imaju najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina. Ispitivanje dece pred polazak u školu vrši školski pedagog ili psiholog na maternjem jeziku deteta, a dete starosti od šest do šest i po godina života upisuje se nakon provere spremnosti za polazak u školu. Proveru spremnosti deteta vrši psiholog škole, na osnovu čijeg mišljenja škola može da preporuči upis u prvi razred ili  odlaganje polaska u školu za godinu dana, uz nastavak pohađanja pripremnog predškolskog programa.

Potrebnu dokumentaciju koju roditelj treba da podnese za upis deteta u prvi razred  čini detetov izvod iz matične knjige rođenih, dokaz o zdravstvenom pregledu deteta i uverenje - potvrda predškolske ustanove da je dete pohađalo pripremni predškolski program. U svakom slučaju, ako nešto od dokumenata i nije moglo da se blagovremeno pribavi, iz „Zmajeve“ škole poručuju da je moguće i naknadno dostaviti, a svim roditeljima i budućim „Zmajevcima“ narednih mesec dana širom su otvorena vrata škole; vrata kroz koja se ulazi u čarobni svet najlepšeg, djačkog doba, i odakle izlaze generecije časnih, vrednih i uspešnih ljudi.

D.K.

 


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ