U ŠKOLU PONOVO OD 20. FEBRUARA


 Direktorka naše škole Vesna Jotić obaveštena je da „imajući u vidu vremenske prilike koje su zahvatile područje opštine Kovin, očekivane nove snežne padavine, niske temperature i hladni talas koji će potrajati još desetak dana, što je duže nego što je prvobitno očekivano da bi se obezbedilo uredno snabdevanje energentima i električnom energijom, a na osnovu preporuka Ministarstva prosvete i nauke i Vlade Republike Srbije, predsednik Opštine Kovin doneo Odluku o produženju prekida obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim, srednjim školama i PU "Naša Radost" Kovin (pripremni predškolski program) u naseljenim mestima na teritoriji opštine Kovin u periodu od 13. februara 2012. godine do 17. februara 2012. godine.

Članom 90. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja propisano je da obrazovno-vaspitni rad može da se prekine u slučajevima kojima su ugroženi bezbednost i zdravlje dece, učenika i zaposlenih. Drugim stavom navedenog člana Zakona propisano je da odluku o prekidu obrazovno-vaspitnog rada donosi nadležni organ jedinice lokalne samouprave. Ako nadležni organ jedinice lokalne samouprave ne donese odluku o prekidu obrazovno-vaspitnog rada, odluku donosi ministar. Produženje prekida obrazovno-vaspitnog rada treba da doprinese uštedi električne energije i energenata u narednim danima.“

 Znači, produžetak nastave je u ponedeljak, 20. februara sa istim rasporedom smena: učenici od I do IV razreda u prepodnevnoj smeni, a od V do VIII u popodnevnoj.

Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ