NA ZIMSKIM SUSRETIMA UČITELJA


Društvo učitelja Pančeva u subotu, 17. marta, bilo je domaćin XXVIII Zimskih susreta učitelja Srbije, koje tradicionalno organizuje Savez učitelja Republike Srbije. U sklopu programa stručnog usavršavanja, gurupa učitelja i nastavnika naše škole, članova kovinskog Društva učitelja učestvovali su na Susretima. Rad se odvijao u dva prostora: plenarni deo u Kulturnom centru, a radionice u zgradi Osnovne škole „Stevica Jovanović“.

Susrete, čija je ovogodišnja tema ”Podrška unapređivanju obrazovno-vaspitnog rada i osavremenjavanju metodologije rada u osnovnoj školi“ otvorio je Željko Ivković, predsednik Društva učitelja Pančeva. Kroz plenarni deo, koji je obuhvatio više aktuelnosti u vaspitno – obrazovnom radu, učesnike je vodila Gordana Josimov. O značaju strukovnog udruživanja učitelja, jubileju tri decenije rada SURS-a govorila je Tatjana Sinđelić - Maksimović, član Upravnog odbora, „Zajedno i odgovorno za bolju budućnost“ bila je tema zanimljive prezentacije Snežane Vujičić i predstavnce Kompanije „Dunav osiguranje“, dok je Gordana Cvetković iz Ministarstva prosvete i nauke dala mnoštvo veoma korisnih informacija o stručno-pedagoškom nadzoru i tako pojasnila mnoge dileme u vezi sa novimana u ovoj oblasti.

Potom je rad nastavljen u sekcijama, interaktivnm radionicama. Svi učesnici radili su u radionici „Planiranje nastavnog rada usmereno na obrazovne standarde“, koja je bila obavezna, dok su se preme afinitetima opredeljivali za neku od izbornih, pomenimo samo „Аkciono istraživanje u funkciji samovrednovanjarada škole“ koju je vodio Prof. Dr Milenko Kundačina sa užićkog Učiteljskog fakulteta.

Prateći program Susreta bila je prezentacija udžbenika, nastavnih sredstava i dečje štampe za učenike osnovnih škola većeg broja izdavačkih kuća.

Opšti utisak učesnika je da su sa ovog stručnog skupa svi poneli mnogo preko potrebnih saznanja o aktuelnim izmenama programa i oblastima savremene pedagogije koje će biti dragocen doprinos nastavnoj praksi u školama.

 
D. K.
 
D. K.

Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ