DAN ŠKOLE


 Za učenike i kolektiv naše škole poslednja aprilska sedmica bila je slavljenička. U godini kada školu završava jubilarna, stota generacija učenika, 27. aprila obeležen je 108. Dan škole, upravo na godišnjicu kada je 1850. godine čika Jova Zmaj u Letopisu Matice Srpske objavio svoju prvu pesmu "Proletnje jutro"; na njegov pesnički rodjendan.

Proslava je tekla čitave Zmajeve nedelje, ispunjene mnogobrojnim aktivnostima. Od kutije lepih reči i sportskih nadmetanja u razdraganom atletskom višeboju, malog fudbala i odbojke, do oslikavanja trotoara oko škole, postera i dramatizacija Zmajevih pesama, ekološke reciklažne kutije „Čuvara prirode“ i tradicionalne izrade maketa škole. Na sam Dan škole, dogadjanja su se već u prepodnevnim satima prenela u Centar za kulturu gde su slavljenici odgledali herojsku komediju „Da li će Damojed da zavoli sladoled“ koju im je za praznik priredilo ansambl dramske sekcije. Iskrena spontanost pozorišnog izraza mladih glumaca plenila je neskrivenim šarmom, prenoseći plemenita osećanja na prepunu pozorišnu salu.

U predvečerje u galeriji Centra posetioci su mogli da pogledaju izložbu likovnih radova učenika. Maštoviti i originalni, Zmajevci su i ovog puta pokazali svoju umetničku naklonost. Mladi novinari, članovi redakcije „Zmajčića“, prezentacijom press clippinga prikazali su koliko je ova škola jedinstvena po prisustvu u svim dostupnim medijima – na radiju, televiziji, u štampi i na Internetu.

Kulminacija proslave bila je u pozorišnoj sali.  Direktorka škole Vesna Jotić čestitala je Dan škole brojnim roditeljima, nekadašnjim radnicima, sadašnjim i bivšim učenicima i prijateljima škole. Usledila je iznova čarolija predstave; još jedno igranje a sasvim novo, fascinantno, nadahnuto, opušteno koje je plenilo svežinom i bravurozno korspondiralo sa tako heterogenom publikom da bi mu s razlogom mogli pozavideti i profesionalni teatri.

 


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ