ZMAJEVCI U PROJEKTU BRITANSKOG SAVETA


 U sredu, 13. juna, realizovan je sa velikim uspehom projekat Britanskog Saveta (British Council) -  CiPELT (Certificate in Primary English Language Teaching). Projekat u formi video zapisa, u kojem su učestvovali učenici IV-2, V-1 i V-2 naše škole, sa nastavnicom engleskog jezika Jovanom Stojiljković, vodio je stručni konsultant Britanskog Saveta Damian Ross.

Časovi su realizovani u formi tri radionice (workshops) od po 45 minuta. Svaka od njih imala je akcenat na posebnim veštinama učenja engleskog jezika, koja je podjednako uključivala sve đake, učesnike projekta, i nastavnicu enleskog jezika.

U prvoj radionici, Workshop 1, održanoj u IV-2, naglasak je stavljen na razvijanje veštine čitanja na stranom jeziku (Developing reading skills), u drugoj, Workshop 2, u V-1 na interaktivno rešavanje sitnih zadataka, kao i na grupni rad (Integrating skills), dok je u trećoj, Workshop 3, pažnja posvećena sposobnosti nastavnika i njegovoj veštini upravljanja i vođenja časa, kao i na nadgledanje i praćenje zadataka koje učenici rešavaju (Classroom management).

Sama škola, đaci - učesnici projekta i nastavnica od strane članova ekipe i vođe projekta  ocenjeni su kao vema uspešni. Ovako uzorno realizovane radionice u sva tri odeljenja poslužiće kao kvalitetan stručni  materijal, koji će se uskoro naći na zvaničnom sajtu Britanskog Saveta.

 


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ