SPORTSKI PREGLED USPEHA „ZMAJEVACA“


Badminton savez Beograda, Badminton klub “Beograd”  i Badminton klub "Clear", u saradnji sa Badminton savezom Srbije, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Turističke organizacije Beograda, uspešno su organizovali tradicionalni "XII Kup grada – TROFEJ BEOGRADA 2012 u badmintonu". Takmičenje je održano 9. i 10. juna 2012. godine u sali Sportskog centra SLODES u Rakovici. Seniorski turnir je nosio najvišu nacionalnu A kategoriju dok je juniorsko takmičenje bodovano za zvanične nacionalne rang liste. Blizu 100 najboljih srpskih takmičara iz 12 badminton centara se nadmetalo u svih pet seniorskih i šest juniorskih pojedinačnih konkurencija igrača. Kod juniora epitet najbolje ponela je naša  Tamara Jovanović u pojedinačnoj konkurencija juniorki do 15 godina.

Na već tradicionalnom turniru osnovaca u malom fudbalu „Mali za velike“,  održanom 18. juna na terenu pored Gradske hale sportova naši takmičari ostvarili su, u grupama, sledeće rezultate:

Mladi fudbaleri generacije 2001/2. godište trijumfovali su i osvojili prvo mesto ispred ekipe OŠ „Đura Jakšić“, dok je treće mesto pripalo OŠ „Desnaka Maksimović“ i četvrto mesto OŠ „Sava Maksimović“ iz Mramorka. Za najboljeg golmana izabran je Filip Sabo, za najboljeg igrača Nikola Đorđević. Idealni tim čine, izmedju ostalih,  Sergej Mađarov i Ivan Jovanović.

Generacija 2003/4. godište osvojila je drugo mesto, ispred OŠ „D. Maksimović“ dok su fudbaleri godišta 1997/1998. osvojili treće mesto. U sastav idealnog tima ušli su Nikola Avramović i Sergej Golubović, u genereciji 1997/1998. godište Tomislav Cvijović, dok je u uzrastu 1999/2000. godište to, po oceni publike, zaslužio Andrej Branković, čija je ekipa ponela i nagradu za fer-plej.

U organizaciji Badminton kluba "Ravens – KG" i Badminton saveza Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, grada Kragujevca i Sportskog centra "Park", u kragujevačkoj hali "Park", u subotu 23. i nedelju 24. juna održano je "Prvenstvo Srbije za juniore – KG 2012". Titule najboljih srpskih juniorki osvojile su Bojana Jovanović – juniorke do 19 godina i Tamara Jovanović – juniorke do 15 godina.

D.K.

D.K.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ