DELEGACIJA SVETSKE BAKE U NAŠOJ ŠKOLI


Visoka delegacija Svetske banke posetila je 6. novembra našu školu. Povod je obilazak škola kojima su dodeljeni grantovi Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u okviru programa „Osnaživanje škola za inkluzivno obrazovanje - DILS”, kojih je, od svih prispelih projekata, odobreno samo 151, među njima i naše škole.

Gospođu Ejmi Evans, konsultantkinju za zaštitu životne sredine Svetske Banke iz Vašingtona, Milenu Kozomaru, konsultantkinju za zaštitu životne sredine Svetske Banke iz Beograda, Darka Kerkeša, zaduženog za grantove - romsku komponentu i Sanju Miloradović, DILS grant koordinatorku Minstarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije, primile su direktorka škole Vesna Jotić i Maja Petrović, koordinatorka programa.

Gosti su razgledali renovirani prostor i oduševljeni lepotom zgrade koja ove godine puni stotu godinu postojanja, a cela škola odiše, kako je gospođa Evans naglasila, nekom posebnom amtosferom pozitivne energije. Nakon uvida u dokumentaciju, tokom obilaska bilo je bezbroj pitanja o tome kako je odlagan otpad, da li je bilo nastave dok su izvođeni radovi i drugo. Zanimljivo je da su članovi tima izrazili gotovo nevericu kada su čuli za kako kratko vreme je sve to urađeno, a veoma kvalitetno, i da se ovaj obnovljeni prostor aktivno koristi. To ih je uverilo, kako kažu, da je s pravom odabran i prihvaćen projekat ove škole osobito nakon prezentovanja vizije daljeg razvoja koju bi svakako trebalo podržati.

D.K.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ