VIRTUELNI OGLEDI NA ŽIVOTINJAMA


 

Predstavnice beogradske Organizacije za poštovanje i brigu o životinjama „ORKA“, Vesna Stevuljević,  diplomirani biolog i čan Etičke komisije Biološkog fakulteta, i Katarina Novaković, autor i koordinator seminara, održale su 24. novembra u našoj školi stručni seminar „Ogledi na životinjama bez životinja“.
Ciljevi seminara bili su razvijanje motivacije za učenje i unapređivanje kvaliteta nastave biologije primenom interaktivnih metoda i informacionih tehnologija. Bila je to prilika da se učesnici upoznaju sa savremenim metodičkim sredstvima koja zamenjuju ogledne životinje u izvođenju vežbi.
Voditeljke seminara su na interesantan način petnaestak učesnika, kroz radionice i grupni rad, proveli kroz istorijat korišćenja oglednih životinja u obrazovanju,  osnove dobrobiti i zaštite životinja u ogledima, korišćenje informaciono-komunikacione tehnologije i drugih inovativnih metoda i sredstava za učenje.
Praktičan rad bio je najefektniji, ostvaren na šest aktuelnih i kvalitetnih računarskih programskih paketa iz oblasti anatomije životinja. Odlično organizovan, kvalitetno pripremljen i realizovan, a nadasve koristan za nastavnu praksu - opšti je utisak učesnika o ovom seminaru.

D. K.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ