Kad “Zmajevci” polete na svoj Dan


 

Polako privodeći kraju veoma uspešnu 109. školsku godinu od osnivanja, naša škola obeležila je 26. aprila Dan škole. Čitava sedmica bila je u duhu praznika, bogata prigodnim aktivnostima kojima je pečat davao Učenički parlament.


Nije se slavilo samo u školi niti bez prijatelja, već sa učenicima druge dve kovinske škole i škole iz Pločice. Sportski susret košarkaša osmog razreda odigran je u hali osnovne škole „Đura Jakšić“, fudbalski meč učenika šestog razreda na stadionu malih sportova, a odbojkaška utakmicua protiv škole „Đura Jakšić“ u sali škole. Gosti iz škole „Desanka Maksimović“, učenici trećeg i četvrtog razreda, odiglrali su fudbalsku utakmicu sa vršnjacima škole slavljenika.

U kvizu znanja odmerili su snage gosti iz škole „Đura Filipović“ iz Pločice, „Đura Jakšić“ i domaćina.

U podne je za sve učenike odigrana predpremijera predstave „Lepotica je zver“ u Centru za kulturu.

Zatim su učenici mlađeg uzrastva nastavili u školi sa trampilištem igračaka i likovnim radionicama na  teme iz stvaralaštva čika Jove Zmaja.

U večernjim satima u galeriji Centra za kulturu otvorene je izložba likovnih radova učenika, a potom je u pozorišnoj sali usledila svečana akademija za roditelje i prijatelje škole. Direktorka škole Vesna Jotić pozdravila je brojne goste, a potom je predsednik Učeničkog parlamenta uručio ovogodišnju nagradu „Zmaj među Zmajčićima“ koja se već tradicionalno dodeljuje učeniku koji je dobar drug, spreman da pomogne, poštuje druge i pravila ponašanja u školi i sve nastavnike i zaposlene u školi, učenik omiljen ne samo među đacima nego i  nastavnicima i svim zaposlenim.


Laureat ovog priznanja je Đorđe Fići, učenik osmog razreda.
Potom je usledila simpatična predstava koja je, iako iznova igrana, sada premijerno za mame, tate, bake i deke, oduševila svojom lepršavošću i spontanošću dečije igre.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ