ZMAJEVI MEĐU ZMAJČIĆIMA


Dan škole, sto deseti rođendan i stota godina pod svojim krovom, bio je praznik učenika i kolektiva naše škole poslednjeg aprilskog dana, na godišnjicu kada je 1850. godine čika Jova Zmaj u Letopisu Matice Srpske objavio svoju prvu pesmu "Proletnje jutro".

Bila je to proslava koja bi se najbolje mogla okarakterisati kao spoj tradicionalnih vrednosti i znalački ukomponovanih novih trendova, primereno vremenu: aktivnosti od duhovitog i keativnog prikaza čika Jovinih pesama „Zmajevci su Zmajevi drugari, oni znaju čudnovate stvari ...“ u svim formama i tehnikama, od olovke do digitalne, do bioloških novina i neizostavnog prelaska u Centar za kulturu gde su učenici uživali u postavci „Prva žurka“, po adaptiranom tekstu Todeta Nikoletića, koju im je priredilo ansambl dramske sekcije. Iskrena spontanost pozorišnog izraza mladih glumaca plenila je neskrivenim šarmom, prenoseći na prepunu pozorišnu salu šarenilo simpatične zbunjenosti plemenitih osećanja prvih simpatija i ljubavi.

U večernjim satima u galeriji Centra za kulturu otvorena je izložba likovnih radova učenika. Mladi novinari, članovi redakcije „Zmajčića“, prezentacijom pres klipinga prikazali su koliko je ova škola jedinstvena po prisustvu u svim dostupnim medijima – na radiju, televiziji, u štampi i internetu. Potom je u pozorišnoj sali usledila svečana akademija za roditelje i prijatelje škole. Predstavnice Učeničkog parlamenta uručile ovogodišnju nagradu „Zmaj među Zmajčićima“ koja se već tradicionalno dodeljuje učeniku koji je dobar drug, spreman da pomogne, poštuje druge i pravila ponašanja u školi i sve nastavnike i zaposlene u školi, učenik omiljen ne samo među đacima nego i nastavnicima i svim zaposlenim. Laureat priznanja je Kristijan Bela, učenik osmog razreda. Sledila je predstava koja je, iako iznova igrana, sada premijerno za mame, tate, bake i deke, oduševila lepršavošću i spontanošću dečije igre.

D.K.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ