Лидерство у образовању


На позив Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Школске управе Зрењанин, од 80 директора из Републике Србије, семинару Менторство присуствовала је директорка наше школе Весна Јотић. Семинар је намењен искусним директорима које досадашњи рад, залагање и стручност препоручују за менторе садашњих и будућих директора, а који су истовремено мотивисани, спремни и воЉни да допринесу професионалној припреми иразвијању компетенција. Препознајући квалитетан рад школа, оцењен свестраним сагледавањем резултата, у оквиру Темпус пројекта четири водећа универзитета у Србији, Универзитету у Крагујевцу, Београду, Новом Саду и Нишу, развили су академски мастер програмЛидерство у образовању чијије он део.

Семинар је реализован у Новом Саду, на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду, од 30. јануара. до 2. фебруара 2017. године, а водили су га партнери на пројекту са Института за образовање Универзитета у Јиваскили, Финска и из Института за педагошку истраживања из Београда. Предавачи и модератори били су Мика Риску, директор Института за Лидерство у образовању, Универзитет у Јиваскили, Финска и Владимир Џиновић, Институт за педагошка истраживања, Београд.

“Свестран, обиман и драгоцен семнар за даЉи рад и унапређивање и развијање знања и вештина менторства као важне карике у унапређивању лидерства у образовању”, каже за наш сајт директорка.

 

D. K.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ