SEMINAR PROSVETNIH RADNIKA


U Kovinu je poslednjeg vikenda septembra, u organizacijia Društva učitelja opštine Kovin i naše škole, koja je i bila domaćin, održan trodnevni seminar stručnog usavršavanja prosvetnih radnika sa temom „Povećanje kompetencija nastavnika za kvalitetnije ostvarivanje pedagoške efikasnosti rada na času“. Seminaru je prosustvovalo 19 učitelja, nastavnika i profesora iz četiri osnovne i jedne srednje stručne škole, Poljoprivrednje škole „Vasa Pelagić“.

Ovaj opsežni seminar, akreditovan od strane Ministarstva prosvete, koji je vodio tim Milovan Đurišić, prosvetni savetnik, sa saradnicom Editom Satler, obuhvatio je deset tema, među kojim i o savremenim modelima nastave i učenja, novim kompetencijama nastavnika, organizovanju i oblikovanju ambijenta za nastavu i učenje, vrednovanju rada i postignuća učenika na času i druge.

Mnogo aktivnog učešća, pitanja iz realne pedagoške svakodnevice i iznalaženje puteva da se dođe do najboljih odgovora učinili su da se seminar s pravom može okarakterisati kao uspešan i za nastavnu praksu veoma koristan.

 

D.K.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ