IZLOŽBA KUĆNIH LJUBIMACA


Kako kažu, sve što je lepo, kratko traje. Tako je bilo i sa ovogodišnjom Dečjom nedeljom u našoj školi; iz dana u dan redjali su se mnogi dogadjaji, tokom čitavog dana, u obe smene i tako stigosmo i do kraja. A šta je na kraju? Kako pesnik kaže, na kraju je jedan novi početak – nakon vikenda, uz promenu smena, vidimo se opet.


Danas se u medjusmeni u školskom dvorištu odigrao jedinstveni praznik – izložba kućnih ljubimaca. Ovo nije prva izložba ove vrste u „Zmajevoj“ školi, ali je prošlo dosta godina od zadnje koja je održana.

Nakon šestog časa učenici su doneli svoje kućne ljubimce na izložbu. Oni koji su se opredelili da dovedu odrasle i krupnije rasne pse, došli su u pratnji roditelja, dok su se još od jutra kojekude mogli videti i kavezi sa pristiglim golubom iz Malog Bavaništa ili hrčkom ili maleckom kornjačom. Ipak, zvanični deo izložbe, za koju se opravdano može reći da je bila odlično organizovana, otpočeo je kada je pred žirijem, koga su sačinjavale nastavnice biologije, likovnog i školski pedagog, prodefilovala povorka pasa po kategorijama, i pokazana sva lepota zečeva, kornjača, kumrija, hrčkova, morskih prasića ... Kako je žiri ocenio, a publika zdušnim aplauzom podržala, svi su bili pobednici, uručene su skromne nagradice, a simbolično, u znaku dečje radosti, dobrote i slobode, kao tačka na Dečju nedelju, pušten je golub iz kaveza koji se vinuo u nebo i vratio kući u Malo Bavanište.

 

D.K.  


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ