NEZABORAVNI DAN JESENJEG RASPUSTA


Prvi dan jesenjeg školskog raspusta, koji je zapravo malo produženi vikend, učenici kovinske „Zmajeve“ škole proveli su na sajmu knjiga, a potom obišli fascinantnu izložbu „Džinovi Patagonije“.

Kao što je to još pre mnogo godina započeta plemenita tradicija negovanja i razvijanja kulturne potrebe za knjigom, to su i ove godine učenici viših razreda, zajedno sa više svojih profesora, 30. oktobra proveli prijatno popodne na 54. beogradskom medjunarodnom sajmu knjiga, u „moru knjiga“, što je i moto ove velike manifestacije. Oduševljeni mališani, poput odraslih, znalački su u ogromnoj masi posetilaca tražili i nalazili naslove po koje su već unapred došli, ali i otkrivali nove. Bila je to takodje prilika da se dobije potpisana knjiga i vide mnoga poznata lica.

Nakon sajma, sledila je i neponovljiva poslastica na drugoj strani Save - Izložba dinosaurusa iz Patagonije. Iako postavljena još letos, učenicima je to bila priliku da vide jednu od najvećih izložbi dinosaurusa iz Argentine. U Impuls holu hotela Kontinental, u organizaciji beogradskog Prirodnjačkog muzeja učenici su s velikom pažnjom upoznali izložene replike skeleta dinosaurusa iz perioda od pre 220 miliona godina, četiri kompletna skeleta jednog od najstarijih dinosaurusa koji su ikada živeli na Zemlji, Hererasaurusa, dugog oko 4,5 metra i još mnogo toga. Izvanredno vodjeni briljantnim paleontologom, u atmosferi kao u filmu, polutami i pod svetlima reflektora, nevidjenom svetskom postavkom, bilo je teško odvojiti se i završiti ovaj nezaboravni dan raspusta.

Dejan Kreculj

 

 

 


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ