KROS RTSa U PETAK


Tradicionalni „Kros RTS-a kroz Srbiju“ biće održan 14. maja, u petak, sa početkom u deset časova. Istovremeno, u svim krajevima zemlje trčaće predškolci i đaci osnovnih i srednjih škola. Znak za start takmičenja daće iz studija RTS-a prof. dr Žarko Obradović, ministar prosvete. Očekuje se da će ciljem proći od 200.000 do 350.000 učenika.

Ove godine su se dve najstarije kovinske osnovne škole, „Đura Jakšić“ i  „Jovan Jovanović Zmaj“ dogovorile da učešće u ovoj manifestaciji, najvećoj sportskoj priredbi te vrste u Evropi, bude organizovano na stadionu Fudbalskog kluba „Radnički“.

Kako stoji u dipisu organizatora, Ministarstva prosvete Srbije, „ova manifestacija ima promotivni karatkter i najvažnije od svaga je da tog dana što više učenika, onih koji to žele, trči i na taj način doprinese afirmaciji sporta i ove sjajne ideje.“

Prema planu, biće to prilika da se, osim učešća u Krosu učenici dveju škola druže i tako u pozitivnoj atmosferi razvijaju drugarstvo, zajedništvo i međusobnu toleranciju, toliko potrebne u današnje vreme svim generacijama, a posebno mladim.  

D.K.
 
 
 
 
 
 
 
 

Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ