Zasluženo priznanje našim sportistima


Kraj zimskog raspusta u našoj školi obeležen je dodelom vrednog priznanja. U subotu, 15. januara, u prepunoj Gradskoj hali svečano je održano 34. proglašenje „Najuspešniji u sportu u 2010. godini“ Sportskog saveza opštine Kovin.

Ovaj praznik sporta upotpunili su članovi naše badminton sekcije dočaravši veštine tog, nekad rekreativnog, a od 1992. olimpijskog sporta. I ovim su pokazali da je dodeljivanje specijalne Nagrade za doprinos razvoju sporta došlo u prave ruke; sa svojim nastavnikom Ivanom Lukićem, tokom 2010. godine bili su osvajači brojnih medalja na takmičenjima: muška košarka tri prva i dva druga mesta, ženska košarka 2. i 3. mesto, fudbal 1. i 2. mesto, atletika po dva 1. i 2. mesta i jedno 3.

Članovi badminton sekcije škole su učestvovali na turnirima u Kovinu, Kragujevcu, Kruševcu i Mladenovcu i državnom prvenstvu u Novom Sadu. Četiri najuspešnija takmičara bili su na pripremama u sportskom centru Karataš. Sa svih badminton turnira i takmičenja vraćali su se sa medaljama, ukupno u toku 2010. godine osvojili su 18 medalja i veoma uspešno predstavljali, kako svoju školu, tako i opštinu Kovin. Treba napomenuti da se jedino naša školska sekcija redovno pojavljuje na takmičenjima na kojima učestvuju samo badminton klubovi Srbije. Želimo im i u nastupajućoj godini još više rezultata.

D.K.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ