Књиге


У данашње време деца много времена проводе играјући се на телефонима и лап-топ(овима). Уместо губити време на играње игрица можете прочитати неку књигу.

Овде можете видети неколико предлога из разних жанрова.

ХОРОР
demonАко волите ХОРОР књиге обавезно прочитајте „Демон школске библиотеке“. У једном роману из лектире четири дечака и две девојчице набасали су на нечији запис, који се необјашњиво враћа и кад га обришу. Слова која нестају и поново се појављују упућују их на друге књиге, а решавање низа загонетки води их у другачији свет-у стару школску библиотеку за коју су мислили да више не постоји. А у њој се нису нашли случајно-неко их је тамо намамио!

 

 

 

ТИНЕЈЏ-КЊИГЕ
onlajn devojka vАко до сада никада нисте читали, а планирате, ТИНЕЈЏ књига је права за почетак. Ако волите онлајн свет онда ће вам се „Онлајн девојка“ сигурно свидети. Пени има тајну. Под псеудонимом Онлај девојка, Пени блогује о ономе што стварно осећа у вези с пријатељством, младићима, својој шашавој породици и паничним нападима који су јој овладали животом. Блог ће јој донети много истомишљеника и пратилаца, али живот ван интернета кренуће низбрдо.Кад се ситуација заиста погорша, породица је води у Њујорк, где упознаје Ноу;лепог младића који свира гитару. Пени се одједном заљубљује-и описује сваки тренутак на свом блогу. Али и Ноа има тајну. Тајну која прети да угрози Пенину анонимност-и једно дугогодишње пријатељство-заувек.

 

 

ЉУБАВНИ РОМАН
mirjamУколико волите љубавне романе МИР-ЈАМ је прави избор.Неки од њених романа су: „Рањени орао“, „Непобедиво срце“, „Самац у браку“, „То је било једне ноћи на Јадрану“, „Грех њене мајке“, „Отмица мушкарца“, „Мала супруга“...

 

 

 

КЛАСИК
orkanskiУколико сте озбиљан читалац КЛАСИК је прави избор.“Оркански висови“ је једини роман Емили Бронте узбудљив је викторијански класик о снази љубави која, упркос свему, па и смрти, живи вечно. Кетрин и Хитклиф незаборавни су ликови који и дан-данас очаравају читаоце необузданом снагом својих карактера.


Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ