ZABORAVLJENE IGRE


 U Pločici je u subotu, 20. septembra održana manifestacija „Zaboravljene igre“ čiji su domaćini bili osnovna škola „Djura Filipović“ i seoska Mesna zajednica, na kojoj su već tradicionalno učestvovali i učenici naše škole. U prijatnom druženju takmičilo se u zvrcanju sličica na banak, gađanju praćkom, bacanju novčića na crtu - krajcaricama, gađanju klikerom na fantu i rošu, kobasičarima, tapkama, slika-belo, pravljenju „bunara“ od šapurina, trci na štulama, ručnom krunjenju kukuruza, teranju točka i prenošenju jaja kašikom.

Učenici naše škole, koji pohađaju izborni predmet domaćinstvo, sa nastavnicom Ružom Ljubojom, na manifestaciji su uspešno poslužili goste i takmičare „zaboravljenom užinom“ – „hleb i mast“.

U takmičenju naši učenici postigli su sledeće rezultate: Uroš Bogdanov iz 7-1 osvojio je prvo mesto u gađanju prakćkom, a u tapkama je prvo mesto delio sa Uglješom Kostadinovićem iz 7-2 i Mleden Željkom iz 8-1. U istoj kategoriji drugo mesto delili su Simon Kovačević, Aleksa Kačina i Luka Ahmetović iz 8-2, u zvrcanju sličica Luka Ahmetović bio je drugi, dok su prva mesta osvojili Živojin Pavlović iz 8-2 u bacanju novca na crtu i Ervin Varnju iz 7-1 u klikerima.

Deo ove vesele atmosfere zabeležio je član naše novinarske sekcije, Martin Radivojev.

Istog dana, u Novim Sadu veliki uspeh naše takmičarke Marije Vrbe iz 8-2 koja je na prvenstvu Vojvodine u badmintonu u kategoriji takmičarki do 15 godina ponela zlatno odličje.

D.K.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ