UGLEDNI ČAS U ČETVRTOM RAZREDU


Mada program stručnog usavršavanja nastavnika predviđa i održavanje uglednih časova, čas Poznavanja prirode i društva koji je održan u oba odeljenja četvrtih razreda naše škole bio je više od te formalnosti.

Kako je raspored časova i obaveza učenika uslovio, prvi čas održan je u odeljenju IV-1 učiteljice Vesne Radmanović, a par dana kasnije i u IV-2 učiteljice Svetlane Baković.

Bila je to prilika da se kroz zanimljiv zajednički rad učenika i njihovog budućeg nastavnika Tehničkog i informatičkog obrazovanja utvrdi i proširi znanje o izvorima energije. Nastavnik Dejan Kreculj je većini učenika već poznat kao nastavnik njihove starije braće ili sestara, a mnogima i kao nastavnik njihovih roditelja. Zato je ovo radno upoznavanje bilo uvod u naredni četvorogodišnji zajednički rad koji će početi odmah nakon letnjeg raspusta.

Oglednom času prisustvovalo je i više učiteljica, jer je pripremljena prezentacija bila veoma atraktivna s obzirom da je rađena pomoću Web 2 alata (http://prezi.com/sb0gjz_ph4dl/izvori-energije/). Atmosfera na času je bila izvanredna, učenici su sarađujući sa nastavnikom pokazali toliko mnogo znanja i operativne, neenciklopedijske informisanosti koja je gotovo prevazilazila njihov uzrast.

Fotografije sa časa to pokazuju.

 D.K.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ