DAN ŠKOLE


Poslednjeg aprilskog dana naša škola proslavila je svoj Dan škole, sto jedanaesti rođendan i sto prvu godinu pod svojim krovom. Bio je to praznik učenika i kolektiva na godišnjicu kada je 1850. godine čika Jova Zmaj objavio svoju prvu pesmu "Proletnje jutro".

Čitava sedmica bila je praznična. Svakoga dana nizale su se aktivnosti: od vesele zamene uloga, uređivanja školskog prostora i izbora najlepše učionice do turnira „Između dve vatre“, utakmica malog fudbala, štafetnih igara i još mnogo toga. Na sam praznik, u Centru za kulturu učenici su uživali u izvrsnom scensko - muzičkom omažu velikom pesniku „Zmajvci su Zmajevi drugari, oni znaju čudnovate stvari ...“ koju su priredili ansambl dramske sekcije svih uzrasta, hor i orkestar.

U večernjim satima usledila je svečana akademija za roditelje i prijatelje škole. Predstavnice Učeničkog parlamenta uručile su ovogodišnju nagradu „Zmaj među Zmajčićima“ koja se već tradicionalno dodeljuje učeniku koji je dobar drug, spreman da pomogne, poštuje druge i pravila ponašanja u školi i sve nastavnike i zaposlene u školi, učenik omiljen ne samo među đacima nego i nastavnicima i svim zaposlenim. Laureat ovog prestižnog priznanja je Bojana Sekulić, učenica osmog razreda. Potom je usledila predstava koja je, iako iznova igrana, sada premijerno za mame, tate, bake i deke, oduševila lepršavošću i spontanošću dečije igre i pesme.

Sofija Tasić
novinarska sekcija


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ