FORUM TEATAR 2014/15.


ŠKOLA PROTIV NASILJA
„MOŽE I DRUGAČIJE“

Naša škola se već drugu godinu za redom bavi projektom Forum teatar i sa ponosom može da predstavi novu predstavu pod nazivom „Može i drugačije“, koja je izvedena u četvrtak 4. juna u digitalnom kabinetu naše škole. I ove godine bavili smo se aktuelnim vršnjačkim problemima koji se javljaju kako u školi tako i van nje. Kroz kreativne radionice koje smo izvodili tokom godine, zajedno smo došli do problema koji su najzastupljeniji, a koje smo želili da predočimo publici. Publika koju su činili nastavnici i učenici je aktivno učestvovala u rešavanju problema u svakoj prikazanoj sceni.

Centralni problem kojim smo se ove godine bavili jeste problem otuđenosti vršnjaka pod uticajem Facebook-a i drugih društvenih mreža. Zatim je tu problem izopštavanja iz društva onih koji su drugačiji, koji, recimo nemaju profil na Facebook-u u osmom razredu. Na već poznat način Forum teatar je putem različitih scena pokušao da postavi negativnu konotaciju na navedene probleme. Učesnici Forum teatra su na sebi svojstven način u vidu sledećih stihova poslali snažnu poruku vršnjacima:

Neka vera vlada i ljubav i nada,

različitost je ono što u oči pada,

ali to ne znači da si od drugih gori,

glavu gore, za svoju različitost se izbori!

Drustvene mreže dobro doneti neće,

u virtuelnom druženju nema sreće,

sreća je kada druga uhvatiš za ruku,

kada vam srca istim bitom tuku,

kada vam se mišljenja ne slože il’ slože,

a to se preko ekrana nikako ne može

Stani, razmisli, reci sebi zašto drugačije bilo ne bi

zasto facebook ne bi vezali za dokove ,

i na nekom odmoru pili zajedno sokove,

umesto lajkova na ekranu podeli sa drugom hranu.

Učesnici Forum teatra koji su svojim beskrajnim talentom i neponovljivom kreativnošću doprineli da ovaj projekat dobije pravi oblik su: Sofija Stanković, Katarina Ivezić, Mladen Dotlić, Sanja Iglendža, Iva Kačavenda, Blagoje Lakićević, Milica Milovanović, Jelena Bugarski, Jelena Lužajić, Teodora Todorović, Tamara Stevčić i Bojana Sekulić.

Koordinator Forum teatra
Jovana Stojiljković


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ