BOGATA ŽETVA USPEHA


 Prva polovina marta bila je za učenike naše škole izuzetno uspešna. Kako je na redovnom obraćanju medijima rekla direktorka škole Vesna Jotić, uspesi su se nizali još od prvog dana.

Na opštinskom takmičenju u poznavanju engleskog jezika, u klasi završnih razreda, Sofija Klisura je osvojila prvo, a Isidora Komaromi drugo mesto. Već narednog vikenda slede nova odličja iz srpskog jezika. Ana Repajić osvaja drugo mesto među šestacima, a Ema Bulatović prvo i Milica Petrović drugo među sedmacima. U kategoriji najstarijih treće mesto dele Sofija Klisura i Bojana Milošević. Istog dana škola je domaćin takmičenju brojnih mladih matematičara iz svih škola opštine. Uroš Mihajlov, učenik trećeg razreda osvaja treće mesto, kao i Miroslav Andrić, među šestacima. Miljan Davidović je drugi u uzrastu sedmog razreda. Već sutradan, na opštinskom takmičenju iz geografije u klasi sedmaka sve medalje „Zmajevcima“: Jovana Blašanović prva, Milica Petrović druga i Luka Zelenović treći. Osmaci su takođe osvetlali obraz: Anđelković Aleksandar i Milica Petrović dele prvo mesto, a Stefan Rađenović osvaja treće. I mladi istoričari na opštinskom takmičenju žanju rezultate: Popa Branko, Azuc Stefan i Ilić Aleksandar, u svojim kategorijama osvajaju treća mesta, dok među šestacima drugo mesto pripada Milanu Koprivici.

U oblasti sporta „Zmajevi“ su i dalje superiorni. Sa opštinskog takmičenja u košarci muška ekupa vraća se sa zlatom, a ženska bronzom. Muška ekipa opravdava svoje kvalitete i na okružnom nivou gde uspešno brani titulu šampiona. Badminton sekcija na turniru 14. marta opravdava već tradicionalnog lidera. U kategoriji do 11 godina Milica Vulović osvaja četvrto mesto, kao i Bojana Ilić u kategoriji od 15 do 17 godina. Devojčice do 13 godina osvajaju: Mađarov Maša četvrto, Jovanović Tamara treće i Repajić Ana drugo mesto. Ana pokazuje svoju svestranost i par dana ranije, kada sa okružnog takmičenja iz fizike donosi svojoj školi zlatnu medalju.

Naši učenici nisu samo aktivni u školskim sekcijama već i u gradu. Tako učenik šestog razreda Stefan Petrović osvaja prvo mesto na Prvenstvu Južnom Banata u karateu, a Tomislav Cvijović, Mihajlo Jotić i Boris Milenković, u okviru takmičenja mini-maksi lige u fudbalu sa gradskim klubom „Radnički“ osvajaju srebrnu medalju, rekla nam je direktorka škole.

D.K.

Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ