ZMAJ MEĐU ZMAJČIĆIMA – ZAUVEK I SVUDA ZMAJ


 Još jedna školska godina, 106. po redu od kada postoji naša škola, se privodi kraju. I dok većina učenika osmog razreda uskoro upisuje neku od srednjih škola, pozornost nam je privukao još jedan uspeh đaka generacije, Klisura Sofije.

Nedavno, prilikom obeležavanja Dana škole, dodeljena joj je nagrada Đačkog parlamenta „Zmaj plus“. Kao najbolja među najboljima ponela je laskavu titulu „Zmaja među Zmajčićima“, uz poruku „poštuj to i ne menjaj se; budi ponosna na sebe i osobine koje poseduješ, sačuvaj ih i nadograđuj novim saznanjima i vrlinama.“ Ne bez razloga, jer je ova vredna, odgovorna i nenametljiva učenica iz godine u godinu na brojnim takmičenjima dostojno reprezentovala školu na opštinskim, okružnim, regionalim i republičkim takmičenjima, uvek se našavši među slavodobitnicima. Svestrana u interesovanjima, pokazala je rezultate kako u oblastima srpskog i engleskog jezika, tako i u matematici, informatici, ali i kao sportista, redovni član ekipe badmintona „Zmajevaca“.

Nedavno objavljeni rezultati prijemnih ispita smederevske Gimnazije, filološkog odeljenja, potvrda su da „zmaj među zmajčićima“ ostaje zauvek i svuda „zmaj“ – naša Sofija je na prijemnom ispitu osvojila najveći broj bodova od svih učenika koji su konkurisali http://www.gimnazijasd.edu.rs/konacno.pdf. Još jedno prvo mesto, još jedna pobeda. Želimo joj da i u novoj školi bude uspešna, vazda u vrhu.

D.K.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ